24 Temmuz 2009 Cuma

MÜTEKABİLİYET

Film setinde sıkışmış belli ki, ne yapsın adam. Ortalık çayır çimen, bulmuş bir kuytu, bırakmış. Prostat olacağına, çayır çimen protein alsın diye düşünmüştür muhtemelen. Nereden bilecek fotoğrafının çekildiğini. 140 TL cezayı basmışlar, ceza postayla yollanacakmış. Haberin altında bir de not var; Koyu Beşiktaşlı. İşeyen adam olsa olsa çarşı pazar çıkmasıdır mantığından mı hareket ettiler bilemiyorum ama Nejat İşler Fenerbahçelidir.

Bunu neden anlattığımı şimdi daha iyi anlayacaksınız.

Mütekabiliyet yani karşılıklılık. Yaparsan yaparım, yapmazsan yapmam vaziyetleri. Netleştirelim, siz hiç gazetecilerin, ne kadar kanlı bıçaklı da olsalar birbirlerine bel altından vurduklarını gördünüz mü?

Ali Kırca gibi istisnalar var mutlaka ama bu görünmez yasa hemen devreye girer ve görüntüyü sızdıran rating mühendisi kapının önüne koyulur. Sonra da gider başka kanalda evlenir. Mühendis işte...

Mesela Erman Toroğlu, yayından önce gol dediği pozisyona yayın esnasında gol değil der. Fakat bunu yazacak adam yoktur. Ancak arkadaş sohbetlerinde duyarsınız. Özel hayattır, etiktir, değildir. Bilemem. Bilmek de istemiyorum. Tek bildiğim sahtekar bir dünyada yaşadığımız. Özellikle spor medyası işin içine girdiğinde sahtekarlığın karesini almanız bile yeterli değildir artık.

Ayrıca sıkıyorsa yazsınlar, baronlar ne güne duruyor! Alır ense tıraşını mazallah!..

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bence yayın ihalesini alan kanalda iş bulamayacak olan baronumuz emekli olup domates-biber-patlıcan yetiştirecek artık :)

Design by The Blogger Templates

Design by The Blogger Templates